Od svog osnivanja, Moritz Eis je oduvek bio simbol kreativnosti i razigranosti u kreiranju ukusa, podigavši proces proizvodnje sladoleda do nivoa umetnosti. Od klasičnih ukusa, po kojima se prepoznaju pravi majstori sladoleda, poput vanile sa Madagaskara, koju pravimo od štapića vanile, preko pistaća koji kupujemo u Turskoj, zatim domaće maline, jagoda, borovnica, do mlečnih sladoleda koji pravimo od mleka iz biodinamičkih mlekara i egzotičnih sastojaka poput kardamona, šafrana, tartufa, uvek biramo najkvalitetnije sirovine.
Naravno, volimo i da se igramo, i sa više 200 stotine ukusa koje smo pravili, navikli su naše potrošače da svakodnevno očekuju nova iznenađenja! Pravili smo sladolede od crvenog i belog vina, kokica, baklave, hleba, kraft piva, ruža, raznih likera, samo recite i možemo od svega da napravimo sladoled!